ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΕΑ
FOTOART - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ INDEX

HOME GALLERY ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΡΘΡΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΧΝΕΣ INTERNET ΑΓΟΡΑ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BACK

φωτογραφικές συναντήσεις Κυθήρων 2006

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
Τ.Θ. 48, ΚΥΘΗΡΑ 801 00
ΤΗΛ: (27360) 31 718

ΒΡΑΒΕΙΟ MILOS / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ 2006
Ανακοίνωση υποψηφίων βιβλίων

Δελτίο τύπου, 28 Ιουνίου 2006

Την άνοιξη του 2003, η Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων θεσμοθέτησε ετήσιο βραβείο για το καλύτερο ελληνικό φωτογραφικό βιβλίο. Χάρη στη γενναιοδωρία της εταιρείας Milos AE, το Βραβείο Milos/Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων 2006, αξίας 2,000 ευρώ, απονέμεται κάθε φθινόπωρο κατά τη διάρκεια των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων.

Η κριτική επιτροπή 2006 αποτελείται από τον διευθυντή του Μήνα Φωτογραφίας Αθηνών Σταύρο Μωρεσσόπουλο, από τον φωτογράφο και καθηγητή φωτογραφίας Νίκο Παναγιωτόπουλο και από τον Γιάννη Σταθάτο, φωτογράφο και καλλιτεχνικό διευθυντή των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων. H κριτική επιτροπή κοινοποίησε σήμερα τα ονόματα των πέντε υποψηφίων που επέλεξε μεταξύ των βιβλίων που υπέβαλλαν εκδότες και φωτογράφοι, θεωρώντας πως οι τίτλοι αυτοί μπορούν ήδη να χαρακτηρισθούν ως τα πέντε καλύτερα ελληνικά φωτογραφικά βιβλία της χρονιάς:


• Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Στην Πόλη.
Εκδόσεις Δίπτυχο, Αθήνα 2005

• Κωστής Βαρδίκος, Πορτραίτα μιας οικογένειας φίλων.
Εκδόσεις tetarto, Αθήνα 2006

• Πέτρος Μήτκας, Πρώτες Εικόνες. Θεσσαλονίκη 2006

• Θεσσαλονίκη σε πρώτο πρόσωπο. Κείμενα Σάκης Σερέφας,
επιμέλεια Χάρης Γιακουμής. Εκδόσεις Μ. Τουμπής, Κορωπί 2005

• Σκαπανείς του τεχνικού πολιτισμού. Επιμέλεια Νίνα Κασσιανού.
Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης & Φωτογραφικό Κέντρο
Σκοπέλου, 2006


To 4o Βραβείο Milos/Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων 2006 θα απονεμηθεί στα Κύθηρα το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο τέλος του Συνεδρίου για την Ιστορία της Ελληνικής Φωτογραφίας. Θα προηγηθεί παρουσίαση των κυριότερων φωτογραφικών εκδόσεων της χρονιάς.

Υποψήφια για το βραβείο είναι όσα βιβλία δημοσιεύονται στην Ελλάδα ή στην ελληνική γλώσσα κατά τους δώδεκα προηγούμενους μήνες και έχουν ως κύριο θέμα την ελληνική ή διεθνή φωτογραφία. Υποψήφιες θεωρούνται οι εξής εκδόσεις: φωτογραφικές μονογραφίες, φωτογραφικά λευκώματα, ανθολογίες και συλλογικά λευκώματα, κριτικές, ιστορικές ή κοινωνιολογικές μελέτες, βιβλία σχετικά με την ιστορία της φωτογραφίας και κατάλογοι εκθέσεων. Το χρηματικό βραβείο απονέμεται στον φωτογράφο (στη περίπτωση λευκώματος), στον συγγραφέα (στη περίπτωση μελέτης) ή στον επιμελητή (στη περίπτωση ιστορικού ή συλλογικού έργου).

Το πρώτο βραβείο Milos/Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων απενεμήθη το 2003 στον φωτογράφο Γιώργο Δεπόλλα για το βιβλίο του Στην Παραλία (Εκδόσεις Φωτοράμα) το δεύτερο το 2004 στον φωτογράφο Χάρη Κακαρούχα για το λεύκωμα Μετέωρος Χρόνος (Εκδόσεις Άπειρον), και το τρίτο το 2005 στον φωτογράφο και μελετητή Κωστή Αντωνιάδη και τον συλλέκτη Γιώργο Γκολομπία για το λεύκωμα Λεωνίδας Παπάζογλου: Φωτογραφικά πορτραίτα από την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα (Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης).

 

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό, παρακαλούμε απευθυνθείτε στην Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων στο 27360 31718 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση , info@kytheraphoto.com.

FOTOART - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ © 2001-2007 FOTOART ALL RIGHTS RESERVED