ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΕΑ
FOTOART - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ INDEX

HOME GALLERY ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΡΘΡΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΧΝΕΣ INTERNET ΑΓΟΡΑ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BACK

φωτογραφικές συναντήσεις Κυθήρων 2005 28 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
Τ.Θ. 48, ΚΥΘΗΡΑ 801 00
ΤΗΛ: (27360) 31 718

ΒΡΑΒΕΙΟ MILOS / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ 2005
Ανακοίνωση υποψηφίων βιβλίων

Δελτίο τύπου, 22 Ιουνίου 2005

Την άνοιξη του 2003, η Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων θεσμοθέτησε ετήσιο βραβείο για το καλύτερο ελληνικό φωτογραφικό βιβλίο. Χάρη στη γενναιοδωρία της εταιρείας Milos AE, το Βραβείο Milos/Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων 2004, αξίας 2,000 ευρώ, απονέμεται κάθε Οκτώβριο κατά τη διάρκεια των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων.

Η φετινή κριτική επιτροπή του Βραβείου Milos/Φωτογραφικές Συναντήσεις αποτελείται από την εικαστικό Λίζη Καλλιγά, από τη θεωρητικό και φωτογράφο Πηνελόπη Πετσίνη και από τον Γιάννη Σταθάτο, φωτογράφο και καλλιτεχνικό διευθυντή των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων. H κριτική επιτροπή κοινοποίησε σήμερα τα ονόματα των πέντε υποψηφίων που επέλεξε μεταξύ των βιβλίων που υπέβαλλαν εκδότες και φωτογράφοι, θεωρώντας πως οι τίτλοι αυτοί μπορούν ήδη να χαρακτηρισθούν ως τα πέντε καλύτερα ελληνικά φωτογραφικά βιβλία της χρονιάς:

Στράτος Καλαφάτης, Ημερολόγιο (Εκδόσεις Άγρα)

Σωκράτης Μαυρομμάτης, Η ζωοφόρος του Παρθενώνα (Εκδόσεις Μέλισσα)

Λεωνίδας Παπάζογλου, Φωτογραφικά πορτραίτα από τη Καστοριά και την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα

Πέτρος Πουλίδης, Η Αθήνα του Μεσοπολέμου (Εμπορική Τράπεζα)

Τάκης Τλούπας, Η Ελλάδα του Τάκη Τλούπα (Εκδόσεις Κάπον)Στράτος Καλαφάτης, Ημερολόγιο (Εκδόσεις Άγρα)
Σωκράτης Μαυρομμάτης, Η ζωοφόρος του Παρθενώνα (Εκδόσεις Μέλισσα)
Λεωνίδας Παπάζογλου, Φωτογραφικά πορτραίτα από τη Καστοριά και την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα (Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης)
Πέτρος Πουλίδης, Η Αθήνα του Μεσοπολέμου (Εμπορική Τράπεζα)
Τάκης Τλούπας, Η Ελλάδα του Τάκη Τλούπα (Εκδόσεις Κάπον)


To Βραβείο Milos/Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων 2004 θα απονεμηθεί στα Κύθηρα το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο τέλος του Συνεδρίου για την Ιστορία της Ελληνικής Φωτογραφίας. Θα προηγηθεί παρουσίαση των κυριότερων φωτογραφικών εκδόσεων της χρονιάς.

Υποψήφια για το βραβείο είναι όσα βιβλία δημοσιεύονται στην Ελλάδα ή στην ελληνική γλώσσα κατά τους δώδεκα προηγούμενους μήνες και έχουν ως κύριο θέμα την ελληνική ή διεθνή φωτογραφία. Υποψήφιες θεωρούνται οι εξής εκδόσεις: φωτογραφικές μονογραφίες, φωτογραφικά λευκώματα, ανθολογίες και συλλογικά λευκώματα, κριτικές, ιστορικές ή κοινωνιολογικές μελέτες, βιβλία σχετικά με την ιστορία της φωτογραφίας και κατάλογοι εκθέσεων. Το χρηματικό βραβείο απονέμεται στον φωτογράφο (στη περίπτωση λευκώματος), στον συγγραφέα (στη περίπτωση μελέτης) ή στον επιμελητή (στη περίπτωση ιστορικού ή συλλογικού έργου).

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό, παρακαλούμε απευθυνθείτε στην Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων στο 27360 31718 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση , info@kytheraphoto.com.

FOTOART - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ © 2001-2005 FOTOART ALL RIGHTS RESERVED