ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΕΑ
FOTOART-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ INDEX

HOME GALLERY ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΡΘΡΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΧΝΕΣ INTERNET ΑΓΟΡΑ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BACK

φωτογραφικό κέντρο Θεσσαλονίκης


ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΜΗΤΣΑΙΩΝ 7 54631 Θεσσαλονίκη
ΤΗΛ.: 2310 256 296 φαξ: 2310920988
www.fkth.gr

ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ…


Μεγάλη βαρύτητα για το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχουν τα εργαστήρια που ιδρύθηκαν και λειτουργούν στους χώρους του Φ.Κ.Θ., ανεξάρτητα από τις λοιπές εκδηλώσεις αλλά και σε συνεχή επαφή μαζί τους.
Οι "σχολές" διευθύνονται από ειδικευμένους επιμορφωτές, ενώ διδάσκουν σε αυτές σαν επισκέπτες καθηγητές σημαντικοί στον τομέα τους, επιστήμονες και καλλιτέχνες.
Το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα δημιουργήθηκε για κύκλους μαθημάτων σε ετήσια βάση και απαιτούν μία ελάχιστη συμμετοχή των μαθητών για κάλυψη μέρους των εξόδων των προγραμμάτων.
Η φθηνή και ουσιαστική εκπαίδευση, σε συνεχή επαφή με το αντικείμενο της γνώσης και αυτούς που το δημιουργούν, βοηθά τους νέους όχι μόνο να προβληματιστούν πάνω σ’ αυτό και τη χρήση του σε απεριόριστους ορίζοντες αλλά και να καταλάβουν εάν αυτή η μορφή έκφρασης τους ταιριάζει.
Οι μαθητές των σχολών δίνουν ιδιαίτερη ζωή στο Φ.Κ.Θ. και την αίσθηση ενός ζωντανού οργανισμού που εργάζεται ακατάπαυστα και για τη δημιουργία των στελεχών που αργότερα θα το αναλάβουν.


ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ
Το τμήμα αρχαρίων φέρνει τα μέλη του σε επαφή με όλα τα στοιχειώδη της φωτογραφίας / φωτογράφησης.
Διδάσκονται, θεωρητικά και πρακτικά, όλα τα βασικά για τον φωτογραφικό εξοπλισμό, τις τεχνικές φωτισμού, εκφώτισης, φωτομέτρησης, κοντράστ, και γενικά λήψης, επεξεργασίας αρνητικών και εκτύπωσης φωτογραφιών καθώς και στοιχεία ιστορίας της φωτογραφίας και της οπτικής αντίληψης.
Πρόκειται για ένα τμήμα ενεργητικής εκπαίδευσης που σκοπεύει στη λήξη του οι μαθητές, όχι μόνο να έχουν πλήρη γνώση του αντικειμένου, αλλά να έχουν, επί πλέον, αγαπήσει τόσο τη φωτογραφία ώστε να τους απασχολεί σοβαρά το πώς θα την εξελίξουν περαιτέρω σε προσωπικό επίπεδο, συμμετέχοντας την επόμενη χρονιά στο…


ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ
Αυτός που κατέχει τα βασικά σε επίπεδο τεχνικής, χρειάζεται ευκαιρίες για να τις τελειοποιήσει και αφορμές για να εμβαθύνει και βεβαίως άμεση και ουσιαστική επικοινωνία με όλα τα πέραν της τεχνικής, όλα αυτά που θα τον βοηθήσουν για να εκφράσει και να εκφραστεί.
Η φωτογραφία είναι μέθοδος επικοινωνίας και για να χρησιμοποιηθεί σαν τέτοια χρειάζεται ο φωτογράφος να γνωρίζει όχι μόνο τους κώδικες και το συντακτικό που απαιτείται αλλά και όλα όσα τους διαμόρφωσαν και τους διαμορφώνουν.
Διδάσκονται ιστορία της φωτογραφίας και της τέχνης, οπτικά, αντίληψη, ρυθμολογία, πλαστική, σύνθεση, δημιουργικότητα, αξιολόγηση έργων, προετοιμασία παρουσιάσεων, επικοινωνία και φιλοσοφία.


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Κύκλος μαθημάτων για την ψηφιακή φωτογραφία διάρκειας ενός έτους. Τα μαθήματα είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να γίνεται το αντικείμενο κατανοητό σε όλους τους φωτογράφους, ανεξαρτήτου επιπέδου γνώσεων στην αναλογική ή ψηφιακή φωτογραφία.
Εισαγωγή στην ψηφιακή φωτογραφία (βασικές αρχές), εξοικείωση με τα ψηφιακά μέσα και αρχές λειτουργίας τους, εισαγωγή και εμβάθυνση σε προγράμματα επεξεργασίας εικόνας. Εισαγωγή και εμβάθυνση σε φωτογραφικές εφαρμογές στο photoshop.
Σκοπός του συγκεκριμένου κύκλου μαθημάτων είναι να εξοπλίσει παλιούς και νέους φωτογράφους με τις βασικές αλλά και εν μέρει με εξειδικευμένες γνώσεις, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων αλλά και των δυνατοτήτων που προσφέρουν σήμερα στον δημιουργό οι νέες τεχνολογίες.
…και τον Ιούνιο μεγάλη έκθεση με εργασίες των μαθητών όλων των τμημάτων.

Οι εγγραφές άρχισαν.
Πρώτη συνάντηση γνωριμίας την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 7.00μμ.
Πληροφορίες-εγγραφές: Δευτέρα-Παρασκευή 6.30 -9.00 μμ.


Επικοινωνία: 6942860890 Βασίλης Καρκατσέλης
6976554899 Γιώργος Παπαχαραλάμπους

FOTOART-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ © 2001-2006 FOTOART ALL RIGHTS RESERVED