ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΕΑ
FOTOART-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ INDEX

HOME GALLERY ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΡΘΡΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΧΝΕΣ INTERNET ΑΓΟΡΑ ΑΓΓΕΛΙΕΣ GUESTBOOK CHAT ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BACK

Εμμανουέλα Αργυροπούλου - La Greca

Αφιέρωμα στην Ελληνίδα φωτογράφο Εμμανουέλα Αργυροπούλου φιλοξενεί το τεύχος 6/2005 του Τσέχικου φωτογραφικού περιοδικού FOTOVIDEO

Το άρθρο του περιοδικού

Η μετάφραση που ακολουθεί δεν είναι ακριβής αφού μερικά πράγματα δεν μεταφέρονται ακριβώς από τα Τσέχικα στα Ελληνικά.

"Το όνομα Εμμανουέλα είναι πολύ μεγάλο όνομα για να περιγράψει το μαγικό δημιούργημα που είναι αυτή η άγρια Ελληνίδα. Οι φίλοι της στο εξωτερικό, της έδωσαν αυτό το ψευδώνυμο για να ξέρουν όλοι για ποια πρόκειται, δηλαδή τη ονόμασαν LA GRECA. Κάτω από αυτό το ψευδώνυμο οι περισσότεροι από εμάς φαντάζονται κάποιο άτομο πολύ ζωντανό.

Αν θα τη συναντούσατε στο δρόμο με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι, θα λέγατε ότι είναι μια κούκλα Barbie σε διακοπές. Η LA GRECA δεν είναι η τυπική φωτογράφος με jean και κοτλέ σακάκι. Δεν τη δείτε να σέρνει τυχαία ένα τεράστιο σάκο με φωτογραφικό υλικό. Αυτή η ωραιόσωμη Ελληνίδα περπατάει περήφανη στους δρόμους με μίνι, τέλειο μακιγιάζ και βαμμένα μακριά νύχια.Η Εμμανουέλα είναι επιλεκτική και ξέρει να ζει τη ζωή της. Καταφέρνει να τα δοκιμάζει όλα τέλεια. Δοκιμάζει και σε όλα βλέπει κάτι ωραίο. Κάθε μέρα αφήνει να χαϊδεύει την ψυχή της κάτι καινούριο.Είδα τα πορτραίτα της που απεικονίζουν ηλικιωμένους αγρότες και ελαιοπαραγωγούς από την Τοσκάνη. Tα χέρια τους είναι σκισμένα μέχρι το αίμα. Τα πρόσωπά τους ήταν καμένα από τον ήλιο και στο στόμα τους είχαν λίγα δόντια, αλλά κάτω από το πυκνό φρύδι τους χαμογελάνε τσακπίνικα μάτια. Αγαπάνε τη ζωή όπως και η LA GRECA.
 
Μια 50χρονη πωλήτρια σε παπουτσάδικο δεν είναι ενδιαφέρον θέμα για συζήτηση. Οι φωτογραφίες όμως που της έβγαλε η LA GRECA είναι! Η Εμμανουέλα ξέρει να συζητάει με τους ανθρώπους και να κερδίζει την εμπιστοσύνη τους. Έχει παράξενη ικανότητα να ανοίγει ανθρώπινες ψυχές και αμέσως μετά να τις παγιδεύει στο δικό της αρνητικό φιλμ. Χάρις σε αυτές τις ικανότητες μπορούμε π.χ. να διαβάσουμε σε μια ηλιοκαμένη πωλήτρια ότι πρόκειται για μια ευαίσθητη και γεμάτη αγάπη μητέρα και συγχρόνως παθιασμένη ερωμένη.

Για την LA GRECA το κάθε ον έχει κάτι όμορφο. Μόνο που πρέπει να το καλλιεργεί. Όταν θα ψάχνεις συνέχεια στον εαυτόν σου λάθη και θα σκέφτεσαι πως ο εαυτό σου δεν αξίζει τίποτα, τότε δεν θα αξίζει τίποτα και αυτό θα φαίνεται πάνω σου.Η Εμμανουέλα Αργυροπούλου σπούδασε 3D Animation & Επεξεργασία Φωτογραφίας στον Αθηναϊκό Τεχνολογικό Καλλιτεχνικό Όμιλο, ενώ απέκτησε BA στην Παραγωγή Πολυμέσων από το Middlesex University of London. Σε νεαρότερη ηλικία παρακολούθησε 4μηνα μαθήματα φωτογραφίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στο High School of Kent στο Σικάγο. Το καλοκαίρι του 2003  συμμετείχε στο workshop του διεθνώς διακεκριμένου και βραβευμένου φωτογράφου Antonin Kratotchvil στη Τοσκάνη της Ιταλίας, όπου εκεί άλλαξε η ματιά της. Ο σπουδαίος αυτός δάσκαλος ήταν κι εκείνος που την ονόμασε La Greca.

Αυτή την περίοδο ξεκινά τις μεταπτυχιακές φωτογραφικές σπουδές της στο Middlesex University of London, ενώ παράλληλα σπουδάζει Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου."

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΣΕΧΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ FOTOVIDEO ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

FOTOART-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ © 2001-2005 FOTOART ALL RIGHTS RESERVED