ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΕΑ
FOTOART-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ INDEX

HOME GALLERY ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΡΘΡΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΧΝΕΣ INTERNET ΑΓΟΡΑ ΑΓΓΕΛΙΕΣ GUESTBOOK CHAT ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BACK

Έκθεση Φωτογραφίας " Καθημερινές Εικόνες"
του τμήματος Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας
του Εικαστικού Τμήματος,
του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χαϊδαρίου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


" Όταν οι άνθρωποι θέλουν να καταλάβουν κινέζικα, σκέπτονται πως πρέπει να μάθουν κινέζικα. Γιατί ποτέ δεν σκέφτηκαν πως πρέπει να μάθουν ζωγραφική;" ...Pablo Picasso

Η φωτογραφία είναι ένας κώδικας μέσω του οποίου μπορεί να επικοινωνήσει ο δημιουργός με το θεατή. Για να γίνει εφικτή η επικοινωνία, πρέπει και ο φωτογράφος και ο θεατής να γνωρίζουν αυτό τον κώδικα.
Ο μεν φωτογράφος πρέπει να γνωρίζει άψογα την τεχνική της φωτογράφησης, τους "κανόνες" σύνθεσης και πολλά άλλα ώστε να μπορέσει να μεταδώσει με τα έργα του κατ' αρχάς τον εσωτερικό του κόσμο, το προσωπικό του ύφος και τελικά τα μηνύματα που θέλει.
Ο δε θεατής πρέπει να ξεκινά με το δεδομένο ότι η φωτογραφία δεν αποτελεί τον αντικατοπτρισμό της πραγματικότητας αλλά είναι η ίδια μία νέα δισδιάστατη πραγματικότητα, που δημιουργήθηκε από την επιλογή και την αφαίρεση. Από την επιλογή της απαθανάτισης μίας από τις άπειρες όψεις ενός θέματος κι από την αφαίρεση των φωτογραφημένων πραγμάτων από τον περιβάλλοντα χώρο τους.

Στην έκθεση "Καθημερινές Εικόνες" παρουσιάζονται δείγματα των φωτογραφιών που παράγουν οι θαμώνες του τμήματος. Δεν εκτείθενται οι καλύτερες φωτογραφίες τους (μία καλή φωτογραφία μπορεί να βγάλει ο καθένας είτε από τύχη είτε ακολουθώντας πιστά τους κανόνες σύνθεσης). Εκτείθενται απλά από έξι αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες, του κοινού θέματος που επιλέχτηκε από τους εκθέτες στις αρχές του ακαδημαϊκού έτους και προσεγγίστηκε διαφορετικά από τον καθένα, σε μια προσπάθεια να παραχθούν θεματικές ενότητες φωτογραφιών, με προσωπικό ύφος, που να λειτουργούν συνολικά με σκοπό την εκπλήρωση της προαναφερθείσας επικοινωνίας.

Στην έκθεση φωτογραφίας "Καθημερινές Εικόνες" συμμετέχουν με έργα τους οι:
Ανδρέας Πλιάτσικας, Λουκία Μηναΐδου, Μαρία Κορακάκη, Γιάννης Καραπαναγιωτίδης, Ελένη Κακαβά, Ιωάννα Βρεττού.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παύλος Σατόγλου

Εκθεσιακός χώρος:
Κέντρο Πολιτισμού "Παλατάκι" Χαϊδαρίου
Λεωφόρος Αθηνών 159, Χαϊδάρι

Εγκαίνια:
Τετάρτη 3 Μαΐου 2006, στις 8.30μ.μ.

Διάρκεια:
από 3 ως 10/5/2006

Ώρες Λειτουργίας:
Καθημερινές 9-2μ.μ. και 6-9μ.μ.
Σαββατοκύριακο 6-9μ.μ.

Πληροφορίες:
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χαϊδαρίου (210 5821639)
Παύλος Σατόγλου (6973659100, pavlosdsatoglou@mycosmos.gr)


Με την υποστήριξη του περιοδικού φωτογραφίας "ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ"

FOTOART-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ © 2001-2006 FOTOART ALL RIGHTS RESERVED